Аня Грюкач: та, що падає вгору


Паркур – свобода від страху, трейсери – люди, що розвиваються, долаючи перешкоди. Єдина представниця (наголос на жіночий рід!) паркуру у Львові Аня Грюкач розповіла для myreport.com.ua про своє захоплення і філософію. Побігли!


А як же манікюри?

Та, це складно, але я вже навчилася з ним пригати. Хоча бувають такі моменти, коли роблю елемент і всі нігті залишаються на стіні.

Який спорт дав тобі основу для паркуру?

Одинадцять років займалася художньою гімнастикою, кандидат в майстри спорту. Це багато чого мені дало – розтяжку, фізичну підготовку… Але це зовсім різні речі, порівняно з паркуром. Бо треба було починати все з нуля.

В чому твоя філософія паркуру?

Це те, що постійно розвиває мене фізично і духовно. Фізично, зрозуміло – це, стрибки, акробатика і т.п. Духовно – багато чого для себе знайшла і почала по-іншому жити. Просто все помінялось кардинально.

Якщо говорити про фізичне і уявити, ніби ти вже вивчила всі фішки, всі трюки – куди далі розвиватися?

Суть навіть не так у цих фішках. Сьогодні я пригаю на два метри, через півроку вже на два з половиною. Розкриваються можливості пригати ще далі і ще вище – тут фактично немає меж.

Скільки трейсерів є сьогодні у Львові, скільки серед них дівчат?

Зразу можу сказати, що в Україні серед трейсерів є ше тільки одна дівчина з Харкова. А серед хлопців у Львові є багато команд, але серйозно серед них паркуром займається 10-20 людей.

Позерство поширене у ваших колах?

Є дуже багато новачків, у яких більше пафосу, ніж бажання працювати над собою, але вони відсіюються за один-два місяці. Дуже багато людей сидять на форумах і пишуть про філософію паркуру. Це вже стільки разів обговорювалося, що навіть нема бажання сперечатися – бо стає зрозуміло, хто насправді тренується, а хто трендить в інтернеті.

А для тебе самої паркур не став юнацьким максималізмом?

Я вже і не пам’ятаю як це почалося – хтось дав диск, подивилася, сподобалося. Потім вже пам’ятаю, як почала тренуватися – а цей етап, коли вирішила, що це моє просто вилетів з голови. Паркур плавно влився в моє життя.

Із якими видами діяльності можна пов’язати паркур?

Я себе знайшла у фотозйомці, відеомонтажі, малюванні, розробці сайтів. Почала працювати в 3D, щоб робити паркур-майданчики.

В цьому плані не хочете співпрацювати із нашим скейтпарком?

та, місця в них навалом. Але хотілося б не обмежувати наш майданчик лише спотом (риштування – авт.), а й додати до нього міні-акробатичний зал.

Що має статися, щоб у Львові відбувалися змагання по паркуру?

Паркур – навряд чи, а от з фрірану (біг з подоланням перешкод із елементами акробатики) – в принципі, можливо. Недавно приймала участь в таких змаганнях в Росії. Але це важко називати змаганнями, де хтось має бути першим. Такі заходи робляться заради атмосфери, радості від того, що всі зібралися разом. А ідеї для змагань є – тільки спонсорів нема. Загалом, це можна робити своїми силами, але мало хто хоче попадати в копійку.

Тебе запрошували демонструвати свої трюки в рекламах?

Так, багато пропозицій… особливо зараз, коли в мене травма коліна і це дуже обідно (сміється). Весною їздила в Швейцарію зніматися в рекламі спортивного одягу, часто кличуть зніматися у кліпах. Трейсери з моєї команди знімалися у заставці «Ентер-мюзік». Ну і ще дуже багато зйомок було, зараз всі не перерахую.

Що відбувається в твоїй свідомості, коли ти як трейсер бачиш перед собою перешкоду?

Навіть не знаю, про що я думаю. Мозок просто відключається. Уявлення про те, як це подолати, приходить вже перед самою перешкодою. Треба перебороти страх і виключити адреналін – щоб була впевненість на всі сто, що ти це зробиш.









Источник

Комментарии

Parkour Bloger написал(а)…
Прикольно!
Марго написал(а)…
Дуже сподобалась стаття.
Ти молодець.
Так тримати!!))
Rebecca написал(а)…
Hello Ann!

By the way the pictures are awesome.

I'm a swedish girl who follow youre blog. Its relly awesome. I love parkour and I relly wan't learn about it. Maybe you can help ? // Rebecca